Helsinge 2002

Udstillingen i Helsinge i 2002

Invitationen:

Udstillingen

Aage Lund i Tisvilde/Helsinge

er nu åben i Kulturhuset, Skolegade 43, 3200 Helsinge

Udstillingen varer til den 26. januar 2002 og holder åbent:

Mandag kl. 14-19

Tirsdag kl. 11-18

Onsdag kl. 14-19

Torsdag kl. 11-16

Fredag kl. 14-18

Lørdag kl. 11-13

For et år siden afholdtes en stor Aage Lund Udstilling på Øregaard Museum i Hellerup. Den omfattede imidlertid kun få billeder af hans omfattende produktion i Tisvilde og omegn i årene 1916-1926.

Aage Lund lejede i Påsken 1916 et bjælkehus i Tibirke Bakker, og blev så begejstret for området, at han besluttede sig for at erhvervce sig sommerhus der. Tibirke Bakker var helt udbygget, og han købte derfor, som den første, en stor grund i det nærliggende bakkede, dengang helt ubevoksende område syd for Sansstensmonumentet. Han var selv arkitekt og bygherre på huset, der også indeholdt et højt atelier. Her i "Lundbakken" ved den nuværnde Tisvilde Lundevej boede familien, der omfattede hustruen Stense og datteren Inga, i lange sommerferieperioder og ferier indetil det i 1926 blev solgt med det meste af det dejlige indbo. Mange år senere erhvervedes huset af komponisten Knudåge Riisager, hvis hustru var malerinde.

Efter at Aage Lund havde etableret sig blev de nærliggende områder hurtigt udstykket og bebygget, og er jo i dag et tæt bebygget sommerhus- og villakvarter, meget forskelligt fra der idylliske bakkede, græsklædte terræn som Aage Lund faldt for. Dette var nok grunden til at familien flyttede derfra.

I Tisvildeperiodens 10 år malede Aage Lund et stort antal malerier fra Tisvilde, Tisvildeleje, Tisvilde Hegn, Tibirke Bakker og tilstødende områder, formentlig et par hundrede , men kun ca. 60 af disse kendes i dag og indgår i en Aage Lund registrant. Udover malerierne kendes litografier, raderinger og akvareller fra området. En væsentlig del af denne produktion vises på udstillingen.

Vi håber, at udstillingen medfører, at os endnu ukendte værker af Aage Lund, dukker op, og vil være meget taknemmelige for henvendelser om sådanne.

Kærlig hilsen

Erhard Winge Flensborg

med familie